Minuloročný deficit obchodnej bilancie klesol k šiestim percentám HDP - Vašina, Peter
Zníženie deficitu zahraničného obchodu SR o 45 percent. Finančnou reštrukturalizáciou podnikov si ministerstvo financií sľubuje vyrovnávanie obchodnej bilancie. Dôsledky zavedenia dovoznej prirážky. Podiel tovarových skupín na celkovom vývoze a na celkovom dovoze SR. Postupné odstraňovanie dovoznej prirážky.