Vzťahy štátneho rozpočtu k rozpočtom obcí v roku 2000 podiely na výnosoch republikových daní
Zmena v systéme poskytovania podielu na dani z príjmov fyzických osôb. Dotácie smerujúce do rozpočtov obcí v roku 2000. Priame finančné transfery. Dotácie na financovanie mestskej verejnej dopravy a ďalšie špecifické potreby obcí.