Vývoz vyhoretého jadrového paliva - Vlha, Jozef
Z obsahu: Cenu za prepracovanie jadrového paliva dohodli elektrárne na 700 dolárov za kilogram, Ukrajinci vlani platili 330 dolárov. Zahraniční prevádzkovatelia sovietskych reaktorov VVER 440 neuvažujú o prepracovaní paliva v Rusku. Žiadny západný štát neplatí za také prepracovanie vyhoretého paliva, aké chystajú Slovenské elektrárne. V Rusku produkuje iba čeľabinský závod, krasnojarský ešte dlho nebude. Vyhoreté jadrové palivo sa po rozseparovaní o minimálne desať rokov vráti späť na Slovensko.