Slovensko na začátku roku 2000: Zoufale málo dlouhodobého zahraničního kapitálu a bezedná potřeba veřejných financií - Dufek, Petr
Deficit bežného účtu SR v rokoch 1996-1998 presahoval 10 percent HDP. Tieto deficity boli kryté dlhovým kapitálom a nie priamymi zahraničnými investíciami (PZI). Dôvody neuspokojivého vývoja PZI. Akcelerácia prílivu PZI v roku 2000. Riziká štátneho rozpočtu na rok 2000.