Cesta Slovenska do novej aliancie
Prejav veľvyslanca USA v Severoatlantickej rade A. Vershbowa na seminári Slovensko a nové NATO z 18. novembra 1999. Základné princípy NATO ich význam a vysvetlenie. Hlavný nástroj na vstup do NATO - Akčný plán členstva (Membership action plan - MAP). Slovenský MAP - Národný program prípravy SR na člensko v NATO a jeho plnenie. Program Partnerstvo za mier.