Premeny nemeckého vysokého školstva - Smida, Jozef
Analýza nemeckého vysokého školstva. Charakteristika niektorých problémov pred začatím reformy vysokého školstva v Nemecku. Schopnosť medzinárodne súťažiť. Problémy s diferenciáciou druhov vysokých škôl. Základné ciele reformy vysokého školstva v Nemecku. Rozvoj štruktúry vysokých škôl. Reforma štruktúry štúdia. Prístup na vysokú školu. Financovanie vysokých škôl. Posilnenie kompetencie a zodpovednosti vysokých škôl. Nové technológie pre vzdelávanie a výskum. Neštátne vysoké školy. Novelizácia nemeckého Rámcového vysokoškolského zákona.