Robert A. Mundell - nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu 1999 - Unčovský, Ladislav
Kráľovská švédska akadémia vied udelila Nobelovu cenu za ekonómiu 1999 profesorovi Robertovi A. Mundellovi z Kolumbijskej univerzity v New Yorku, za jeho analýzu menovej a fiškálnej politiky v podmienkach rôznych režimov výmenných kurzov a za jeho analýzu optimálnych menových oblastí.