Obyvateľstvo českej národnosti na Slovensku - Vaňo, Boris
Národnostná problematika na Slovensku. Etnické a národnostné zloženie obyvateľstva v SR. Česi ako tretia najpočetnejšia národnostná menšina na Slovensku. Veková štruktúra obyvateľov českej národnosti. Hodnotenie úrovne sobášnosti, rozvodovosti, plodnosti a úmrtnosti Čechov na Slovensku. Pokles migrácie Čechov z ČR, skôr je zaznamenaný opačný pohyb.