<The> Valuation of riskless securities - Ivanovic, Zoran
Analýza rôznych možností oceňovania bezrizikových štátnych dlhopisov (štátnych poukážok a štátnych dlhopisov s fixným kupónovým výnosom). Oceňovanie cenných papierov uvedeného typu je založené na časovej hodnote peňazí. Autor skúma v príspevku rôzne úrokové sadzby (výnos do doby splatnosti, spotové úrokové sadzby, kombinácia spotových a forwardových úrokových sadzieb, efektívne úrokové sadzby, anticipatívne úročenie). V súvislosti s problematikou odhadu budúceho vývoja úrokových sadzieb sa venuje otázke výnosových kriviek, štruktúre úrokových sadzieb a trom známym teóriám výnosových kriviek.