Stanek, V. a kol.: Sociálna politika. Bratislava, Sprint vfra 1999, 350 s. - Holková, Vieroslava
Recenzia na publikáciu Stanek V. a kol.: Sociálna politika. Kniha podáva výklad teórie sociálnej politiky, ktorá sa postupne vyčlenila ako samostatná časť hospodárskej politiky. Autori vypracovali prehľad rôznych modelov sociálnej politiky, ktoré sa historicky uplatňovali v určitých etapách sociálno-ekonomického vývoja ekonomík vo svete. Knižná publikácia poukazuje aj na zložitý vzájomný vzťah hospodárskej a sociálnej politiky.