Podiel chudobnej populácie sa ustavične zvyšuje - Michálek, Anton
Narastanie počtu obyvateľov, domácností, ktorí majú problémy uspokojiť základné životné potreby. Vysoký počet výdavkov ide na stravu, napriek snahe obmedziť tento jav. Zhoršovanie ekonomickej situácie obyvateľov, porovnanie s Českom, Maďarskom a Poľskom. Zvyšovanie podielu chudobnej populácie.