Európska banková sústava - Nováčková, Daniela
Stručná genéza vývoja európskeho bankového systému. Súčasné postavenie centrálnych bánk v niektorých členských štátoch Európskej únie. Vymedzenie pojmov a rozdielu medzi európskou a medzinárodnou bankovou sústavou. Inštitúcie európskej bankovej sústavy.