Daňové tajomstvo - Benčík, Patrik
Zákonom č. 219/1999 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov došlo k upusteniu od inštitútu zákonom stanovenej povinnosti mlčanlivosti v daňovom konaní a zavádza sa nový inštitút daňového tajomstva upravený v ustanoveniach par. 23 a 23a zákona č. 511/1992 Zb. Prípady odstupovania informácií obsahujúcich daňové tajomstvo. Sankcie za porušenie daňového tajomstva.