Miesto peňažných agregátov v menovej politike Európskeho systému centrálnych bánk - Komínková, Zora
Stratégia menovej politiky Európskeho systému centrálnych bánk - tri hlavné prvky: kvantitatívna definícia cenovej stability, ústredná úloha peňažnej zásoby - referenčná hodnota agregátu M3, výhľad cenového vývoja. Peňažné agregáty eurozóny: základné agregáty, vymedzenie obsahu peňažnej zásoby, menovo-finančné inštitúcie, harmonizovaná definícia peňažnej zásoby eurozóny.