Nové zmeny v zákone o verejnom obstarávaní - Vavriková, Andrea
Zákon NR SR č. 263/1993 Z.z. o verejnom obstarávaní tovarov, služieb a verejný prác nadobudol účinnosť 1. januára 1994. S účinnosťou od 15. apríla 1994 bol novelizovaný zákonom NR SR č. 81/1994 Z.z. v dvoch ustanoveniach, ktorými sa upravovali finančné limity pre použitie cenovej ponuky a priameho zadania. Skúsenosti vyplývajúce z aplikácie zákona NR SR č. 263/1993 Z.z. , ako aj snaha o priblíženie jeho ustanovení k pravidlám a predpisom Európskej únie sa stali obsahom ďalšej novely zákona o verejnom obstarávaní tovarov, služieb a verejných prác - zákon NR SR č.120/1996 Z.z., ktorý bol ďalším krokom smerujúcim k aproximácii práva SR.