Strategická analýza vývoja cestovného ruchu na Slovensku od roku 1993 - Malachovský, Andrej
Analýza vnútorných rozvojových faktorov a príčin zaostávania v kontexte konkurencieschopnosti cestovného ruchu Slovenska. Štatistické údaje o cestovnom ruchu od roku 1993-1998. Charakteristika vnútorného prostredia cestovného ruchu Slovenska. Ponuka služieb a infraštruktúra. Investície a zamestnanosť v hotelierstve a pohostinstve. Cestovný ruch v konkurenčnom prostredí. Porovnanie vybraných ukazovateľov rozvoja cestovného ruchu v krajinách strednej Európy.