Niektoré nároky zamestnancov vyplývajúce z porušenia základných povinností zamestnávateľa ... - Rybárová, Mária
Porušovanie základných povinností zo strany zamestnávateľov, keď často z rôznych dôvodov nevyplácajú zamestnancom mzdu za vykonanú prácu. Objasnenie niekotrých základných práv a nárokov zamestnancov za predpokladu, že nastane taká situácia. Okamžité zrušenie pracovného pomeru zo strany zamestnanca. Výpoveď z organizačných dôvodov. Zákon o odstupnom. Vyhlásenie konkurzu. Potvrdenia o zamestnaní a pracovné posudky. Nároky z neplatného rozviazania pracovného pomeru. Práva nezamestnaného občana po skončení pracovného pomeru. Nevyplatenie mzdy a odstupného - trestný čin.