Zmena - príležitosť alebo pasca v činnosti personalistu - Lubelec, Libor
Prispôsobovanie sa útvarov rozvoja ľudských zdrojov stále sa meniacim podmienkam v podnikateľskom prostredí Jednotlivé kroky efektívneho scenára riadenia zmien. Zdôvodnenie potreby zmeny. Formulácie vízie zmeny. Komunikácia vízie zmeny. Analýza silového pola zmeny. Mapovanie príčin odporu voči zmene a určenie spôsobov jeho prekonávania. Výber vhodnej stratégie zavedenia zmeny. Realizácia zmeny podľa pripraveného scenára. Vyhodnotenie a stabilizácia zmeny.