Certifikácia poľnohospodársko-potravinárskeho výrobku - Guelbenzu, Ricardo Visiers
Popis situácie v Španielsku po prijatí smernice EÚ 2081/92 o ochrane geografických označení a názvov pôvodu poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov. Význam článku 10 smernice, podľa ktorého musia členské štáty EÚ dozerať na existenciu štruktúr kontroly. Plnenie požiadaviek stanovených v norme EN 45011 z r. 1989 - Všeobecné kritériá pre certifikačné organizácie uskutočňujúce certifikáciu výrobku. Otázky hodnotenia nestrannosti a technickej odbornosti vo vzťahu k norme EN 45011.