Nezávislý tržní informační systém v České republice - Vaníček, František
Nezávislý trhový informačný systém (NTIS ČR VÚZE) bol založený Výzkumným ústavem zemědělské ekonomiky Praha v snahe doplniť existujúcu informačnú sieť agrárneho sektora o aktuálne objektívne trhové informácie z oblasti cien poľnohospodárskych výrobcov, obchodných a spotrebiteľských cien. Analýza trhových informačných systémov v krajinách Európskej únie a vybraných krajinách strednej a východnej Európy.