Systém zverejňovania informácií o bankách registrovaných na Novom Zélande - Fendeková, Izabela
Na Novom Zélande uskutočňuje dohľad nad bankami centrálna banka. V roku 1991 bola uskutočnená analýza efektívnosti bankového dohľadu - v roku 1996 vstúpil do platnosti nový systém výkonu bankového dohľadu. Ťažiskom je režim zverejňovania informácií. Banky sú povinné zverejňovať správy vo formách: Prehľad kľúčových informácií, Všeobecné informácie, Doplňujúce informácie.