Daňové problémy pri zabezpečovacom prevode vlastníckeho práva - Fehér, Július
Jedným z významných právnych prostriedkov, ktorý poskytuje Občiansky zákonník na zabezpečenie záväzkov z obchodných vzťahov, je inštitút zabezpečovacieho prevodu práva dlžníka v prospech veriteľa podľa par. 553 Občianskeho zákonníka. Zabezpečenie vlastníckeho práva k hnuteľnej veci alebo nehnuteľnosti. Výhody oproti iným spôsobom zabezpečenia. Dôsledky zmluvy o zabezpečovacom prevode vlastníctva.