Vzťah štátu a cirkvi v zrkadle stredoeurópskej štátovedy - Tokár, Adrián
Vymedzenie pojmov štátoveda, štátna moc a cirkevná moc. Štyri možné prístupy k štátovedám podľa ich pohľadu na otázku cirkvi: klasický prístup podľa H. Krügera, inštitucionálny F. Ermacoru, normativistický H. Kelsena a prístup tzv. "mlčiacej väčšiny".