Súdy sú vnímané ako najskorumpovanejšie inštitúcie - Vašina, Peter
Slovenská verejnosť vníma súdy ako najskorumpovanejšie inštitúcie v SR. Zdroje korupcie na súdoch. Vysoké úplatky na súdoch. Prieskum medzi občanmi o korupcii v slovenskej spoločnosti. Výsledky prieskumu chce vláda využiť pri formulácii Akčného plánu boja proti korupcii. Zdržanie protikorupčného programu vlády. Problém neoficiálneho sponzorovania politických strán. Ohniská korupcie v štátnych orgánoch.