Pokračovanie procesu deregulácie cien - otvorená otázka transformácie - Morvay, Karol, 1973-
Vplyv regulovanej ceny na deformáciu štruktúry aj výkonnosti ekonomiky (na príklade cien nosičov energie). Úlohy a možnosti nezávislého regulátora, potenciálnej a skutočnej konkurencie. Východiská pre riešenie otázky deregulácie niektorých cien a postavenia tzv. prirodzených monopolov v budúcnosti.