Pôžičky obyvateľstvu začína poskytovať čoraz viac bánk na Slovensku - Kováčová, Jana
Občania ako potencionálni a dlho nevyužívaný segment získavania úverov od slovenských bánk. Riziko nesplácania úveru občanom je nižšie v porovnaní s korporatívnym sektorom. Podmienky poskytovania úveru. Zvýhodnení sú zamestnanci banky alebo spoločností, s ktorými banka spolupracuje. Najväčším a najstarším poskytovateľom pôžičiek obyvateľom SR je Slovenská sporiteľňa.