K problému vzťahu hodnotenia a poznania v environmentálnom myslení - Smolková, Eva
Význam vzťahu hodnotenia a poznania v environmentálnom myslení. Premietanie sa vedeckých poznatkov do hodnotových štruktúr, mechanizmy tvorby a akceptácie hodnôt. Procesy oddeľovania faktov od hodnôt a odlíšenia poznania od hodnotenia, ich súčasná podoba v novovekej kultúre. Vplyv týchto procesov na tvorbu a akceptáciu environmentálnych hodnôt.