Zahraničné skúsenosti z reformy štátnej správy - Vojvodová, Martina
Z obsahu: V krajinách OECD garantujú reformy štátnej správy ministerstvá financií a nezávislé kontrolné úrady. Administratívnu reformu vo Veľkej Británii odštartovala fiškálna kríza. V dánskej štátnej správe úspešne zaviedli kontrakty. Reformu v Dánsku prijíma verejnosť pozitívne. Štátna služba má vyjasniť zodpovednosť, práva a podporiť kvalitu. Malá a efektívna štátna administratíva potrebuje vzdelaných úradníkov. Význam reforiem štátnej administratívy v strednej a východnej Európe rastie.