Korunu čaká dlhodobé reálne zhodnocovanie - Suďa, Pavol
Životnú úroveň západnej Európy môže Slovensko dosiahnuť vyššou produktivitou práce a posilnením kurzu slovenskej koruny. Koruna by mala v budúcnosti reálne posilňovať. Zvýšenie tempa rastu produktivity práce v SR. Prílev devízových prostriedkov bude zvyšovať hodnotu koruny. Centrálna banka bude sledovať zhodnocovanie koruny. Stagnácia prílevu zahraničných investícií. Platobná bilancia SR.