Predstavitelia Združenia miest a obcí žiadajú zvýšiť podielové dane - Reiselová, Eva
Istý nárast financií pre Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa objavil v návrhu rozpočtu na r. 2001, čo je však pre ZMOS nepostačujúce. Budúci rok by mal byť posledný pred uplatňovaním reformy verejnej správy, kde bude nový systém delenia kompetencií a finančných prostriedkov. Ministerstvo financií a ZMOS sa nedohodli na výške podielových daní. Vývoj hospodárenia obcí vo vzťahu k HDP. Vývoj výnosov obcí z podielových daní v porovnaní s vývojom inflácie.