EÚ a Rusko sa dohodli na energetickom moste, jeho financovanie je však otvorené - Hirman, Karel
Projekt energetického mosta Východ-Západ, ktorý v priebehu nasledujúcich rokov umožní zdvojnásobenie exportu ruského zemného plynu a ropy do EÚ. Nesúlad niektorých krajín EÚ v otázke investovania nevyhnutných prostriedkov na realizáciu projektu. Záujem oboch strán o vypracovanie ekonomickej štúdie výstavby plynovodu. Plyn by mal integrovať EÚ a Rusko. Snaha Ruska kontrolovať ukrajinskú plynovodnú sieť.