Vývoj inflace v období 1997-2000 na pozadí hospodářského cyklu a v podmínkách nabídkových šoků - Král, Petr
Makroekonomický vývoj daného národného hospodárstva dokumentuje miera rastu cenovej hladiny - miera inflácie. Proces dynamického obnovovania makroekonomickej rovnováhy býva v teoretických úvahách demonštrovaný na modeli SP-DG. Modelová simulácia dopytovej expanzie. Ponukové šoky a miera inflácie. Deskripcia a analýza vývoja inflácie a hrubého domáceho produktu s využitím modelu SP-DG v období 1997-2000.