Slovinská cesta do Evropy - Druláková, Radka
Vnútorné politicko-ekonomické dôvody vzniku samostatného Slovinska. Ekonomický vývoj v rámci federácie. Vybrané ekonomické ukazovatele Slovinska. Zahraničná politika Slovinska na začiatku 90. rokov. Bezpečnostné dimenzie zahraničnej politiky. Vzťahy so susednými krajinami. Slovinsko a CEFTA. Medzníky na ceste do Európskej únie. Aktuálný vývoj vzťahov s Európskou úniou.