Íránská zahraniční politika a prezident Chátamí - Gombár, Eduard
Transformácia iránskej zahraničnej politiky po smrti Ájatolláha Chomejního. Geopolitický význam Iránu v postbipolárnom svete. Americká politika voči Iránu. Zahraničná politika prezidenta Chátamího. Regionálne aspekty iránskej zahraničnej politiky. Americká politika pod paľbou domácej a európskej kritiky.