Globalizácia, firmy a vláda - Apolen, Peter
Z obsahu: Globalizácia je trend, ktorý sa nedá zastaviť, ale možno sa mu prispôsobiť. Slovensko pri získavaní zahraničných investícií čelí tvrdej konkurencii susedných krajín. Konkurencieschopnosť Slovenska určuje stav jeho spracovateľského priemyslu. Časť top manažérov nespĺňa požiadavky globalizácie. Firmy v SR sa zapájajú do globálnych štruktúr, tento trend bude pokračovať.