Formálne zavŕšenie vstupu - Onuferová, Marianna
OECD posunulo SR bližšie k členstvu v EÚ. Z celkového počtu 29 rokovacích kapitol Slovensko dosiaľ otvorilo 16, z nich 10 predbežne uzatvorilo. Kapitoly, v ktorých SR požaduje prechodné obdobia. Prerozdelenie hlasov v Rade ministrov EÚ.