Unit linked product - budúcnosť životného poistenia - Fuzák, Ľuboš
Unit linked product je perspektívna forma životného poistenia, ktorá spája výhody klasického životného poistenia a sporenia prostredníctvom. kolektívneho investovania do jedného produktu. Výhody, ktoré majú unit linked produkty v porovnaní s klasickým životným poistením. Na Slovensku v súčasnosti pôsobia 2 zahraničné správcovské spoločnosti a 5 domácich správcovských spoločností, ktoré spolu spravujú 22 otvorených podielových fondov.