Harmonizácia účtovnej závierky v rámci Európskej únie všeobecný prehľad o regulácii a harmonizácii účtovníctva - Kovanicová, Dana
Národná regulácia účtovníctva. Regulácia účtovného výkazníctva. Regulácia bežného účtovníctva. Regulácia účtovnými štandardmi. Národná harmonizácia účtovníctva. Harmonizácia účtovníctva v rámci EÚ. Medzinárodné účtovné štandardy. Všeobecne uznávané účtovné zásady v USA. Medzinárodné účtovné štandardy a direktívy EÚ v praxi západných krajín. Účtovné direktívy.