EÚ sa nedohodla na veľkých reformách, ale na rozšírenie stačia - Hajšel, Robert
Summit EÚ v Nice v r. 2000 nevyriešil všetky svoje inštitucionálne otázky, otvára však cestu k rozšíreniu únie o krajiny strednej a východnej Európy (SVE). S obsahom dohody neboli však členské krajiny EÚ úplne spokojné, ale po dlhých rokovaniach nakoniec dospeli ku kompromisu. Ďalšia konferencia sa uskutoční v roku 2004 - nebude nijakou prekážkou pre rozširovanie únie.