Švédi chcú spružniť rozširovanie EÚ - Hajšel, Robert
Počnúc januárom 2001 predsedá Európskej únii Švédske kráľovstvo. Švédi chcú podstatne urýchliť proces rozšírenia EÚ. Priority švédskeho predsedníctva - rozšírenie únie, zamestnanosť a životné prostredie. Švédsko chce postupovať rýchlejšie v rokovaniach ako predpokladá tzv. cestovná mapa schválená v Nice. Rozhovory o poľnohospodárstve a regionálnej politike. Cieľ dynamizácie ekonomiky.