Fond ochrany vkladov a jeho postavenie v konkurznom konaní - Gavalec, Miroslav
Na základe zákona č. 118/1996 Z.z. o ochrane vkladov a o zmene a doplnení niektorých zákonov bol vytvorený Fond ochrany vkladov, ktorého cieľom je sústreďovať a spravovať peňažné príspevky bánk a pobočiek zahraničných bánk na poskytovanie náhrad za vklady fyzických osôb uložené v bankách a v pobočkách zahraničných bánk a nakladať s nimi v súlade s uvedeným zákonom.