Mezinárodní standardy kvality výzkumu trhu - Záhradníček, Stanislav
Otázky rešpektovania medzinárodných kódexov pre marketingový a sociálny výskum trhu. Kódex ICC/ESOMAR. SIMAR - združenie agentúr pre výskum trhu. Štandardy týkajúce sa tzv. Mystery Shopping - je to výskumná technika, ktorej účelom je hodnotenie úrovne služieb poskytovaných zákazníkom formou "predstieraného" nákupu či poskytovanej služby. Štandardy vychádzajúce z Kódexu ESOMAR. EFAMRO - Európska federácia asociácií agentúr pre výskum trhu združuje zástupcov 10 európskych krajín.