Hydrografický systém a vnútrozemská plavba v Brazílii - Abreu Lima de, José Olympio
Budovanie vodných ciest a možnosti plavebného prepojenia a vytváranie podmienok vodnej dopravy. Plavebné prepojenie s Brazíliou. Hydrografický systém Brazílie. Klasifikácia vnútrozemských vodných ciest Brazílie. Vodná doprava v Brazílii a jej väzby v oblasti Južnej Ameriky.