Tvrdošínska mliekareň sa chce na trhu udržať špecializáciou výroby - Velecký, Milan
Hospodárenie Tvrdošínskej mliekarne, s.r.o. Tvrdošín v roku 2000. Relatívne úspešné ziskové hospodárenie. Mliekareň nie je však schopná dodržať novú zákonnú lehotu 30 dní na zaplatenie za dodané mlieko. Riešenie daného problému. Vybrané ukazovatele Tvrdošínskej mliekarne. Sezónne výkyvy v spracovaní mlieka (klimatické podmienky hornatého severu). Mliekareň má silné postavenie najmä v regióne Oravy. Výroba syrárskych špecialít.