Politika zamestnanosti vo vyspelých ekonomikách v podmienkach globalizácie - Juríčková, Vilma
Vývoj zamestnanosti a nezamestnanosti v krajinách Európskej únie (EÚ) a jeho komparácia s vývojom v USA. Koncepcia zamestnanosti v EÚ. Opatrenia na redukciu nezamestnanosti v EÚ. Problémy v oblasti zamestnanosti v EÚ. Odlišnosti európskych politík zamestnanosti od politiky zamestnanosti v USA.