Najdôležitejšie zmeny, ktoré nastávajú od 1. januára 2001 v platení poistného na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie - Novotná, Eleonóra
Dňom 1. decembra 2000 NR SR prijala zákon, ktorým sa s účinnosťou od 1. januára 2001 mení a dopĺňa zákon č. 274/1994 Z.z. o Sociálnej poisťovni v znení neskorších predpisov. V náväznosti na novú právnu úpravu sú s účinnosťou od 1. januára 2000 novovymedzené subjekty, ktoré platia poistné na nemocenské poistenie a subjekty, ktoré platia poustné na dôchodkové zabezpečenie. Platitelia poistného. Sadzby poistného. Vymeriavací základ. Platenie poistného poberateľmi dôchodku. Oznamovacia povinnosť.