Vzťah štátu a cirkví v Slovenskej republike po roku 1989 - Vokálová, Emília
Presné zadefinovanie vzťahov štátu a cirkvi, ich varianty. Cirkevná problematika v historickom vývoji Slovenska. Legislatívna úprava postavenia cirkví a cirkevných spoločností v Československu. Zásady novej cirkevnej politiky počas federácie. Cirkevné subjekty zaregistrované na Ministerstve kultúry SR. Zmeny po roku 1990. Skladba zdrojov pre financovanie cirkví vo vybraných krajinách Európy a USA. Súčasný model financovania cirkví a náboženských spoločností na Slovensku.