Korupcia nemá len etický rozmer - Vlachynský, Karol
Korupcia je celosvetovým javom, no jej rozšírenie je v jednotlivých krajinách rôzne. Medzinárodná mimovládna organizácia Transparency International každoročne hodnotí vnímanie intenzity korupcie verejnosťou u verejných činiteľov. Hodnotenie Slovenska nie je lichotivé. Korupcia nie je len etickým, ale aj vážnym ekonomickým problémom - znamená spomaľovanie ekonomického rastu. Význam medzinárodnej výmeny skúseností. Slovensko prijalo Národný program boja proti korupcii. Dôležitá je otvorenosť a publicita.