Prodejní a konsignační sklady - Kachlík, Alfons
Veľký význam pri rozvoji exportu majú predajné sklady vyvážaného tovaru v dovoznej krajine. Výhody predajného skladu v odberateľskej krajine. Druhy skladov. Konsignačný (consignment stock) sklad vo vlastníctve vývozcu. Hlavné rozdiely medzi skladom vo vlastníctve výhradného odberateľa a konsignačným skladom vývozcu. Z colného hľadiska sa rozlišujú dva druhy skladov: colný sklad a sklad precleného tovaru.