Celní preference a původ zboží: Preference při dovozu z rozvojových a nejméně rozvinutých zemí - Kubát, Michal
Všeobecný systém preferencií - GSP (Generalized System of Preferences) predstavuje a stanovuje podmienky a spôsob poskytovania jednostranných preferencií rozvojovým krajinám. Účel preferencií. Stanovenie preferenčného pôvodu tovaru v rámci GSP. Pojem priama doprava. Preukazovanie pôvodu pri dovoze z rozvojových krajín. Oslobodenie od FORM A. Vyplňovanie colných dokladov.